Начало / Новини и събития / Новини

Топ ИТ компании се включват в Деня на кариерата

12 май 2016


baner_5r.jpgТоп компании от сектора на информационните технологии и телекомуникациите са партньори на Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията в Деня на ИКТ кариерата, който ще се проведе на 17 май 2016 година в Националния дворец на културата. Инициативата е посветена на Международния ден на телекомуникациите и информационното общество. ИА ЕСМИС също e партньор на събитието.

Студенти, както и ученици от 10, 11 и 12 клас, проявяващи интерес за бъдеща кариера в информационните и комуникационни технологии, ще се запознаят лично с мениджърите, които търсят млади таланти и подготвят конкурси за стажанти и нови служители.

Фирмите ще посочат своите очаквания към кандидатите за работа, както и препоръки върху какво да се фокусират младите хора. От 10.00 до 16.00 часа на 17 май /вторник/ 2016 г., ИТ компаниите ще представят свободните стажантски и работни места и ще предоставят информация за необходимата подготовка на кандидатите. Част от фирмите ще дадат възможност на най-активните участници да решават тестове, да се справят със задачи и казуси. Това ще постави студентите и учениците в обстановка, близка до реалните интервютата, провеждани в компаниите.

Паралелно с индивидуалните разговори се предвиждат и презентации на компаниите. Служители, които са участвали в стажантски програми и са били избрани да продължат кариерата си във фирмите, ще споделят опита си как са се насочили към технологиите и как са преминали прехода между училището/университета и работата.

Домакин и партньор на събитието е Националният дворец на културата. Браншовите организации Българска асоциация по информационни технологии и Асоциация Телекомуникации подкрепиха инициативата на МТИТС.

Щандове в Деня на ИКТ кариерата ще имат:

  • Изпълнителна агенция „Електронни съобщителни мрежи и  информационни системи“
  • „Информационно обслужване“ АД
  • Майкрософт България ЕООД
  • VIVACOM
  • Мусала Софт
  • Тим Вижън България ООД
  • Контракс АД
  • Лирекс.ком
  • Парафлоу Комуникейшънс ООД
  • Methodia AD
  • ТехноЛогика
  • ERP Academy

Събитието ще се състои на 17 май 2016 година от 10.00 до 16.00 ч. в зала 8 на НДК, централен вход. Необходимо е младежите да се регистрират на интернет страницата на МТИТС:

https://www.mtitc.government.bg/page.php?category=138&s=31.

 

Програма на Деня на ИКТ кариерата

17 май 2016 г., зала 8, ет. 5, НДК

 

10:00 – 10:15 Официално откриване

10.30–16.00 Индивидуални и групови срещи на компаниите и посетителите

10.30 – 11.00 Успешна кариера с технологиите на Майкрософт

Презентатор: Теодора Върбанова, Мениджър Бизнес Развитие, Образователен сектор за България, Македония, Косово, Сърбия, Черна гора, Молдова, Беларус, Централна Азия, Туркменистан

11.00 – 11.30 Проактивността като водещ фактор в кариерата

Презентатор: Силвия Лешина, мениджър в „Човешки ресурси“ в Methodia AD

11.30 – 12.00 Консултант софтуерни системи за управление - що е то и кому е нужен

Презентатор: Александър Хаджидимитров, ръководител звено консултанти в Тим ВИЖЪН България

12:00-12:30 Take a ride

Презентатор: Ивайло Къцарков, Мусала Софт

12:30-13:00 IT’S time!

Презентатор: Даниел Радойков, бизнес консултант в Парафлоу Комуникейшънс ООД

Компанията представя реализираните успешни проекти през последните години и тенденциите за развитие на информационните технологии.

13.00-13.30 Моят стаж в Лирекс.ком

Презентатори: Калоян Митев, Анита Николова и Виктория Паскалева.

Служители на компанията, които са участвали стажантската програма и са били избрани да продължат кариерата си в нея, ще споделят опита си как са се насочили към ИКТ технологиите и как са преминали прехода между училището/университета и работата.

13.30-14.00 ИТ кариера за Непрограмисти

Презентатор: Калина Донева, ERP Academy

14.00 – 14.30 Добре дошли в Контракс

Презентатор: Нато Василевски, Контракс АД